Zorg voor Houding

Voor een gezonde houding

Voor een gezonde houding

Voor een gezonde houding

Zitten

Eigenlijk kan een mens niet zitten. Alle organen krijgen minder ruimte en de aderen worden afgekneld. Toch zitten we veel. De toekomst zal leren dat zitten het nieuwe roken is geworden. 

Huid

Over huidverzorging wordt heel veel gesproken. Maar dan spreken we over mooier maken en vaak alleen over het gelaat. Maar niet vaak over de rest van het lichaam. 

De huid gaat als je deze goed verzorgd een levenlang mee. Aan zitten zit een grens. Als zitten pijn doet moet je gaan verzitten of beter nog gaan staan. Als je langer dan drie uur zit is dit te lang. Voor iedereen maar in het bijzonder voor mensen ouder dan 50 jaar. Als je eenmaal een wond op je zitvlak hebt. Ben je er niet eenvoudig vanaf.

Welk kussen dan ook. Het lost probleem niet op.

Botten

Ook botten passen zich aan aan de wijze waarop ze worden gebruikt. Dus als je langdurig asymmetrisch beweegt, om welke reden dan zal het lichaam zich aanpassen aan deze manier van bewegen. Je houding pas zich aan en je probleem wordt steeds groter. 

Botontkalking of osteoporose. 

Osteoporose kun je beter voorkomen, door voldoende te bewegen en het lichaam te belasten.

Meer informatie van de stichting osteoporose > 

Rugpijn

Bij rugpijn is het belangrijk te onthouden dat als de oorzaak is verdwenen de pijn nog enkele weken kan aanhouden. Omdat het zenuwweefsel is gekwetst. 

Een eenvoudige oefening die vaak een oplossing geeft is ringzwaaien.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op en u wordt direct geholpen.